Holjeplåt och Blekingetak installerar allt som berör taksäkerhet. Vi monterar allt från stegar till gångbryggor och livlinefästen på villor och nybyggnationer. Kraven på taksäkerhet har blivit allt hårdare och för att anlita en sotare idag finns det stora krav på din fastighet. Som fastighetsägare har du ansvar för personer som befinner sig på taket för att göra underhåll, service och inspektioner av fläktar, skorstenar samt ventilationer.

Gångbryggor

Gångbryggor monteras på taket. En gångbrygga krävs för att inspektioner av fläktar eller ventilationer på ett tak ska kunna genomföras.

Snörasskydd

Montering av snörasskydd monteras främst vid entréer för att undvika snöras. På skolor och större byggnader monteras ett snörasskydd runt hela byggnaden av ren taksäkerhet. Snörasskyddet tillverkas i flera olika modeller utifrån takets utformning.

Takstegar

Takstegar monteras på villor för att man enkelt ska kunna ta sig upp på taket. En takstege krävs för att sotaren ska kunna ta sig upp till skorstenen. Den går även att montera ihop med gångbryggor som krävs vid inspektioner av ventilationer på taket.

Skorstensplattformar

Om du har en hög skorsten monteras en skorstensplattform på skorstenen för att sotaren enkelt ska kunna komma åt skorstenen.

Glidskydd

Ett glidskydd fästs längst ner på takfoten för att stegen inte ska kunna glida iväg. Av ren taksäkerhet är det viktigt att fästa ett glidskydd på taket för att du ska kunna ta dig upp på taket säkert.

Livlinefästen

Livlinefästen fästs i taket som säkerhet när du ska arbeta på taket. De används främst på papptak och används när det behövs skottas snö eller inspektioner ska göras på taket.

Taksäkerhet – kontakta oss för en offert

Vi gör både installationer på nybyggnationer och underhåll samt reparationer på allt som berör taksäkerhet. Vi besöker er gärna och lämnar en offert på ett önskat arbete. Välkommen att kontakta oss så svarar vi gärna på dina frågor kring taksäkerhet eller bokar in en tid för ett möte.

.

taksäkerhet Takbrygga olofström Trohetsvagen olofström